Гледай
на живо

Яне Янев: Колкото и да упорства парламентът, мажоритарен вот ще има

„Ще дойде време отново нещата да се променят радикално“

Яне Янев: Колкото и да упорства парламентът, мажоритарен вот ще има Мажоритарен вот ще има, народът няма да търпи.Така бившият депутат Яне Янев коментира работата на де... thumbnail text

Мажоритарен вот ще има, народът няма да търпи.Така бившият депутат Яне Янев коментира работата на депутатите през последните години.

Никой не знае хора, които са били два, три или четири мандата в Народното събрание и са търкали парламентарните скамейки, как се казват, защо са влезли в парламента, какъв им е законодателният принос и какво са направили конкретно за България, освен, че са нечие лобистко представителство.

Трябва да се приеме нова Конституция, но не само, за да се намали броя на депутатите, коментира Янев.

Неолибералният модел е изчерпан, няма как хората да продължат да търпят това, което се среща през последите 27 години. Всичко е изчерпано, а политическата класа е станала „вкупом максимално противна“ на огромна част от българския народ, добави бившият депутат.

Живеем в трудно политическо време. Хората са обезверени и не вярват на никой. Те само натискат едни копчета, за да удовлетворяват интересите на някакви групировки, допълни Янев.