София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Яне Янев със сигнал към етичната комисия на ГЕРБ

Настоява за проверка на водопровода на кмета на Сандански

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Лидерът на партия "Ред, законност и справедливост"  Яне Янев ще подаде сигнал към етичната комисия, създадена от партия ГЕРБ за разследване на случаите на корупция и злоупотреба с власт в собствените им редици, това заяви Янев в ефира на bTV.
 
Първият казус, за които настоящият общински съветник от Сандански алармира, е свързан със частния водопровод, прокаран в полза на кмета на града Кирил Котев и на бившия заместник-министър на икономиката Александър Манолев.
 
Както телевизия "Евроком" вече ви разказа в свои репортажи и в предавано "ЕвроДиков", Янев разполага с данни, според които водопроводът с минерална вода, захранващ само три имота, между които кметският и този на Манолев, е прокаран само за ден. Освен това, съоръжението минава през парка на града, като по същото трасе минава и електропровод.
 
Янев допълни още, че по негова информация свещеници са осветили басейна в семейния хотел на кмета, захранен от въпросния водопровод, още в началото на годината, а разрешителното било издадено преди две седмици.
 
"Истинският кмет на Сандански не е Котев, а Манолев. Вижда се, че го защитаваше и за къщата за гости и за джакузито му", завърши Янев.