София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Явор Божанков: БСП ще гласува против избора на Емил Димитров

От “Воля” ще напуснат залата по време на гласуването на Емил Димитров

4 годиниПолитика 7 Боряна Райчева

“БСП ще гласува против избора на Емил Димитров- Ревизоро за министър на околната среда  и водите.” , заяви пред “Нова телевизия” депутатът от БСП Явор Божанков. Божанков обясни, че в отстраняването на Нено Димов от поста и ареста му от левицата веждат опита от страна на премиера Бойко Борисов да прехвърли отговорността, която той  и ръководеното от него правителство трябва да понесе за кризата в Перник върху някой друг.
 
От  партия “Воля” пък заявиха, че нито ще подкрепят, нито ще гласуват против избора на Димитров за екоминистър, а просто щели да напуснат пленарната зала по време на гласуването.
 
ГЕРБ застават зад кандидатурата на Ревизоро, като твърдят, че Димов следва да понесе политическата отговорност за тежката ситуация с водата в миньорския град, а дали е виновен, ще реши съдът.
 
От ВМРО ще гласуват за отстраняването от поста на досегашния представител на партията си Димов и ще подкрепят новия Димитров, убедени в качествата на втория и в шанса първият да докаже влъдеще невинността си.