Гледай
на живо

„ИД“ СЪС СОБСТВЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА АНДРОИД

ГРУПИРОВКАТА ИСКА ДА ЗАВЛАДЕЕ БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ

„ИД“ СЪС СОБСТВЕНО ПРИЛОЖЕНИЕ ЗА АНДРОИД Поддръжниците на терористичната групировката "Ислямска държава" вече имат собствено приложение за Ан... thumbnail text

Поддръжниците на терористичната групировката "Ислямска държава" вече имат собствено приложение за Андроид, с което имат достъп до новини и видеоматериали за действията ѝ. В приложението има категории като "снимки", "всекидневен бюлетин на радио „Ал Баян" , както и  "видеопродукция". 

Джихадистите пуснаха и карта на света, на която е изобразено, кои части от света ще бъдат следващите им мишени. Според нея новата цел на групировката е Балканският полуостров, както и Китай, Северна Африка и Испания, които те са обявили, че искат да завладеят до 2020 г.
На картата на Пиренейският полуостров е отбелязан като „Андалус“- арабско название на Испания, Португалия и части от Франция, по време на окупацията от маврите между 8 и 15 век. Балканите, заедно с териториите на Австрия, Унгария, Чехия и Словакия са изобразени като контролирана от джихадистите територия под названието „Оробпа".

Припомняме, че през последните няколко дни в медиите излезе информация за двама души, смятани за предполагаеми терористи от "Ислямска държава", влезли на територията на България през Турция. Десетки елитни полицаи и разследващи са по следите на Езида Елхам и Мимо Попеску. Претърсват се адреси, хотели и развлекателни комплекси в София, Варна, Бургас, Русе и други градове в страната.
Двамата са били засечени в бус на българска територия. Чужденците са търсени по линия на международна специализирана операция вече няколко дни.