София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Идентифицират жертвите от камиона в Есекс

Белгия започна свое разследване

4 годиниКрими 1 Боряна Райчева

Полицията започна работа по идентифицирането на 39-те жертви, намерени в камион в Есекс. От друга страна Белгийската федерална прокуратура започва свое разследване по случая, тъй като стана ясно, че камионът е влязъл Белгия, а не Уелс.

До момента сега цялата информация е, че камионът е с българска регистрация, но след напускането на страната ни през 2017 година, никога не се е връщал на наша територия.

Регистриран е на името на ирландска гражданка.Влязъл на британска територия от Белгия. Арестуван е шофьорът на камиона - 25-годишно момче.

Основната версия на британците, по която работят, е че загиналите са жертви на трафик на хора. Въпреки това властите не са потвърдили тази версия.

В момента приоритет е идентифицирането на жертвите.Продължава разследването на тежкия инцидент.

Междувременно британската полиция откри още деветима мигранти в камион на магистрала в Кент, Югоизточна Англия. Те са прегледани от медици и предадени на миграционните служби.