София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИДИЛ: „Истинската религия на Иисус Христос е ислямът“

Джихадистите призовават християните „да строшат кръстовете си“

8 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

"Иисус Христос е бил роб на Аллах, който ще започне да води джихад веднага щом се завърне на земята". Това твърди статия в последното издание на англоезичното списание на „Ислямска държава“ – "Дабик". В нея терористите призовават християните да се отрекат от вярата си.

Броят е озаглавен „Чупене на кръст“. Целта е християните да бъдат убедени, че Иисус е бил пратеник на Аллах, не е бил разпънат на кръст, а Новият завет е бил написан от престъпника и "подъл евреин“ Св. Павел, който е изкривил историята на Христос. В текста редакторите на джихадисткото издание обясняват „защо езичниците християни трябва да строшат кръстовете си и защо атеистите трябва да разберат, че Аллах е един и трябва да му се подчиняват".

Според авторите на статията "Иисус е бил роб на Аллах - негов избран дух, който е бил вселен в Дева Мария". В материала пише още, че истинската религия на Иисус Христос е ислямът.