София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИЛИАН ТОДОРОВ: БЪЛГАРИЯ Е КОЛОНИЗИРАНА ДЪРЖАВА

НИЕ НЯМАМЕ СОБСТВЕНА ВЪТРЕШНА И ВЪНШНА ПОЛИТИКА, ОБЯСНИ ДЕПУТАТЪТ

8 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

България е колонизирана държава, без собствена вътрешна и външна политика. Това заяви депутатът от ПП „Атака“ Илиан Тодоров в предаването „Делници“ по телевизия Евроком, във връзка с приетия закон от Народното събрание, позволяващ страни от НАТО да охраняват въздушното ни пространство. По думите му, решението може да се приеме като провокация и умишлено целящо влошаване на отношенията с Русия.
Тодоров разкритикува и предложението на помощник-държавния секретар на САЩ Виктория Нюланд, страната ни да увеличи средствата за отбрана, което тя направи при посещението си у нас. Депутатът беше категоричен, че за последните 25 години никой български политик не си е позволил при визитата си в друга държава, да се меси във вътрешната й политика.
Илиан Тодорв добави, че умишленото отдалечаване от руската федерация не е никак полезно, като е в интерес на България да поддържа добри отношения с всички велики сили.