София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Илиян Василев: Очаквам Кошлуков да си подаде оставката

Според него съвпадат кризи, които няма как да ги погасиш с хвърляне на пари

5 годиниОбщество 8 Боряна Райчева

Много е пошло. Когато драматургията и артистите са лоши, няма как резултатът да бъде добър. Слушах цялото представяне на Емил Кошлуков. Това даде рецепта за катастрофа на БНТ. Той мина много бързо през всички проблеми, сред които дълговете на телевизията, каза Илиан Василев в ефира "Честно казано" пред Люба Кулезич по Евроком.

Той какво каза, което е безумие: „Ние не сме в състояние да генерираме конкурентен продукт на рекламния пазар, по-добре да затворим рекламите и да получим повече пари от бюджета. Телевизията трябва да се лиши от основните си предавания. Голяма част от предаванията се правят, за да може парите да бъдат изтеглени.

Вижда се, че предстои катастрофа. Съвпадат кризи в няколко насоки, които няма как да ги погасиш с хвърляне на пари. Качеството на управленците е такова. По-голяма част са калинки. Те разчитат на външната „кръв“. Но пак ти трябва чуваемост. Вкараха си автогол. Те не могат да разберат, че с тъпи предавания, скучна журналистика и равни гости не се получава. А публиката очаква динамика.

Очаквам Емил Кошлуков да си подаде оставка. Не той е проблема. След него ще дойде нов Кошлуков. Няма кой да протестира. Макар 5 дни с 200 души ще промени нещата. БНТ е аналогова работа. Те са медии от друго време. Правителството знае, че всеки грешен ход може да се разконспирира в социалните мрежи. Процесите много добре се развиват в социалните мрежи. За това се опитват да забранят оповестяването на всякакви малки дарения. Хората започнаха да дават по малко пари.