София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

ИМА ОБВИНЯЕМИ ЗА СРУТИЛИЯ СЕ ХОТЕЛ „ВЕРОНИКА“

ШЕСТИМА ДУШИ СА С ОБВИНЕНИЯ ЗА СРУТЕНИЯ ХОТЕЛ ВЪВ ВАРНА

9 годиниКрими 2 Боряна Райчева

    Прокуратурата във Варна повдигна обвинение срещу шестима души за смъртта на четиримата работници, които загинаха при срутването на хотел „Вероника“ в къмпинг „Слънчев ден“.
    Припомняме, че на 8 април 2015г. хотелът се срути, а при инцидента загинаха четирима работници – Тодор Тодоров, Борислав Стефанов, Манол Манолов и Йосиф Стефанов. При разследването стана ясно, че нито един от тях не е имал трудов договор.
    От Окръжната прокуратура във Варна е повдигнато обвинение срещу шестима души за причиняване на смърт на повече от едно лице поради незнание и немарливо изпълнение по време на работа.
    Обвиняеми са двама технически ръководители и координаторът по „Здравословни и безопасни условия на труд“ от фирмата изпълнител, както и техническите ръководители на фирмата подизпълнител, които са били наети да извършат събарянето на хотела. Повдигнато е обвинение и срещу собственика на другата фирма – подизпълнител, който е участвал в разрушаването на хотела в деня на инцидента.
    И на шестимата обвиняеми им е наложена мярка за неотклонение „Подписка“, а ако бъдат признати за виновни ще получат от 3 до 10 години затвор.