Гледай
на живо

Имигрантите не са приети в САЩ, ако не плащат за здравеопазване

Мярката ще се прилага за онези, които искат да влязат в страната с имигрантска виза

Имигрантите не са приети в САЩ, ако не плащат за здравеопазване Американският президент Доналд Тръмп подписа документ за спиране влизането на имигранти, които няма ... thumbnail text
Американският президент Доналд Тръмп подписа документ за спиране влизането на имигранти, които няма да имат покрита здравна застраховка до 30 дни след влизането им в Съединените щати или нямат намерение сами да плащат за здравни грижи.
Мярката, издадена от Белия дом, посочва, че не засяга правото на някого да получи убежище или статут на бежанец. Тръмп твърди, че правителството на САЩ прави грешка, че допуска хиляди бежанци, които не са способни да плащат разходите си за здравеопазване. Мярката се прилага само за хора, които искат да влязат в Съединените щати с имигрантска виза. Тя ще влезе в сила на 3 ноември. 
 
Припомняме, че Тръмп постави намаляването на легалната и нелегалната имиграция в центъра на своето управление. През септември администрацията му заяви, че е планирала да позволи само 18 хил. бежанци да се преселят в САЩ през фискалната 2020 г. Това е най-малкият брой в историята на съвременната програма за бежанците там.