Гледай
на живо

Индиец взима ЧЕЗ, ако Върбакова не плати навреме

Утре в Прага съобщават какви са договорките по сделката

Индиец взима ЧЕЗ, ако Върбакова не плати навреме Преговорите в Прага за продажбата на най-голямото ЕРП у нас продължават. Утре, на официален брифинг ... thumbnail text

Преговорите в Прага за продажбата на най-голямото ЕРП у нас продължават. Утре, на официален брифинг в чешката столица, ще бъде оповестено какви са конкретните договорки, постигнати между ЧЕЗ Груп и „Интерком България“ в лицето на Гинка Върбакова. Предстои да стане ясно и дали българската държава може да се включи в сделката и под каква форма.

Към момента обаче станаха известни някои клаузи от договора между Гинка Върбакова и ЧЕЗ, според които, друга фирма може да прибере активите на ЧЕЗ в България, ако в следващите девет месеца компанията "Инерком" не заплати сумата по сделката.

Става въпрос за индийски бизнесмен, чието име е неизвестно, и който все още имал интерес към активите на чешкото дружество у нас. Неговата фирма също е била допусната до финалния етап на търга за българския бизнес на ЧЕЗ.

Към сделката има банкова гаранция от 5 млн. евро и дружеството в Прага ще прибере тази сума, ако Върбакова не плати до девет месеца, съобщи Нова телевизия.

От ЧЕЗ Груп потвърдиха, че Гинка Върбакова има подписан договор, според който през следващите пет години няма право да препродава българските активи на ЧЕЗ.