София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

"Инерком" уведоми КЗК за сделката с "ЧЕЗ"

Следва проверка на КЗК

6 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Компанията на Гинка Върбакова "Инерком" уведоми антимонополната комисия, че е сключила договор с "ЧЕЗ Груп" за придобиване на акции на дружеството в България. Това е част от законната кореспонденция с институциите при сключването на подобен договор. Оттук нататък, след проверка, Комисията за защита на конкуренцията трябва да се произнесе дали сделката нарушава правилата на българския пазар.

"Планираната концентрация ще бъде осъществена въз основа на договор за покупка на акции, сключен на 23 февруари 2018 г. между „ЧЕЗ а.с." и „ЧЕЗ Бългериън Инвестмънтс Би Ви" от една страна като Продавачи, и „Инерком България" ЕАД като Купувач.

Припомняме, че тази стъпка беше тема на проведените в средата на миналата седмица разговори в Прага между „Инерком България" и „ЧЕЗ а.с.", както и че тя е изискване по вече подписания договор между двете страни.