София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Инж. Димитър Куманов: Нено Димов създаде проблема с водата в Перник

Куманов каза още, че министърът управлява комплексните и значими язовири

4 годиниОбщество 16 Боряна Райчева

За да разрешим проблема с водата на държавата трябва да махнеш този, който го е създал. Конкретно става дума за министерство на околната среда и водите. Те управляват водите и водните ресурси на страната, не само ги управляват, и откакто Нено Димов стана министър ситуация се измени и всеки прави каквото си иска. Това каза инж. Димитър Куманов от риболовен клуб "Балканка" в предаването "Делници" по Телевизия "Евроком".

Щеше да е хубаво Димов да е прочел чл. 53 от Закона за водите, който казва, че комплексните и значими язовири се управляват от него. Месечните графици утвърждава той и преценява, съобразно поставените заявки от дружеството ВиК-Перник, дали да удовлетвори напълно тази заявка. Той трябва да определи притокът какъв ще бъде, има източници, включително от НИМХ, и трябва да прецени на базата на очаквания приток", каза още Куманов.