София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа

БСП няма да подкрепи мобилния пакет

6 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

“Ние сме опозиция на управлението и често имаме остри спорове с правителството, но по председателството на Съвета на ЕС и неговите приоритети, в частност Западни Балкани, сме единодушни”, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на срещата на левите лидери и министър-председатели от ЕС и Западните Балкани.

Тя добави, че интеграцията на Западните Балкани е пътят за развитието на Европа, път за стабилност, за мир в региона, за икономически просперитет и социални блага. „Радвам се, че Алексис Ципрас, Зоран Заев и Еди Рама са трима премиери от нашето политическо семейство и им желая успех. Вярвам, че Гърция и Македония скоро ще решат спора за името”, заяви Нинова.

Тя изрази надежда, че следващата държава-председател и по-следващата ще приеме този приоритет, така че процесът, който започва в София, да продължи и да доведе до успех.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира темата за пакет „Мобилност".

„Не бива да се допуска дискриминация по отношение на България и на държавите от Източна Европа в полза на големите. Ще работят за това да се намери друго решение", заяви Нинова. Според нея по Втория мобилен пакет трябва да се намери друго решение и това категорично не трябва да се подкрепя, защото то ще убие бранша и 120 хил. семейства ще останат без работа. „Друго решение трябва", каза лидерът на БСП.