София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Интернет връзката на Джулиан Асандж е била умишлено спряна

Съобщиха от официалният туитър акаунт на WikiLeaks

8 годиниПолитика 4 Боряна Райчева

Интернет е един от малкото, достъпни начини за Джулиан Асандж, който е заключен в еквадорското посолство в Лондон в продължение на повече от 4 години, за връзка със света. 
 
Новината идва в момент, в който WikiLeaks пуска документи, от хакнатият имейл на ръководителя на кампанията на Хилъри Клинтън, Джон Подеста, който може да съсипе шансовете й да стане следващият президент на САЩ.
 
От кампанията на Клинтън са предположили, че WikiLeaks работи заедно с руското правителство с цел победа в полза на Тръмп. Твърденията никога не са били подкрепени с никакви доказателства. Сред стотиците публикувани имейли, има дискусии относно как да бъдат привлечени чернокожи избиратели и описание на Челси Клинтън от дългогодишните сътрудници на баща му, в което се споменава, че е човек, от когото може да се очаква забиване на нож в гърба. 
 
Припомняме, че в началото на месеца Джулиан Асандж отмени излизането си на балкона на еквадорското посолство по случай 10-та годишнина на WikiLeaks. Причината беше съображения за сигурност.