София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Йоло Денев: На 19 септември обявяваме протест срещу мафията

Вечният протестиращ се обяви за нулева субсидия на за партиите

5 годиниПолитика 6 Боряна Райчева

"На 19 септември предстои пореден протест срещу мафията, непосредствено преди  местните изборите." Това заяви в предаването "Делници" известният като вечният протестиращ Йоло Денев.
 
80-годишният мъж, който целия си съзнателен живот посвещава на това да се бори за добри каузи и да твори, заяви още, че той съратниците му застават твърдо зад идеята партиите да не получават субсидии.
 
Денев разказа и спомените си от началото на 90-те години. По думите му, той е бил канен да влезе и в ДПС, но категорично отказал.
 
Вечният протестиращ показа в студиото  и десетките си книги, като направи аналогия между себе си и поетите революционери Ботев и Вапцаров.
 
Денев коментира и учебниците по история и начинът, по който  е описан социализма там. По думите му, социализмът е идеален като идеология.Той самият подготвял книга за периода, в която щяла да бъде представена цялата истина.