София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Йордан Цонев: Има сделка между БСП и ГЕРБ

Според депутата от ДПС премиерът трябва да спре приетата на трето четене субсидия

4 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

“Лъсна задкулисната сделка между БСП и ГЕРБ по време на вчерашното трето четене в Народното събрание на промените в закона, свързани с субсидията на партиите.”, заяви пред “Нова телевизия” депутатът от ДПС Йордан Цонев.
 
Депутатът  обяви, че  случилото се вчера е недопустимо, като идеята била да влязат по-малко депутати от  ГЕРБ и се разчитали на това, че ДПС  ще подкрепи Корнелия Нинова за субсидията от 8 лева. В крайна сметка това не се случило и се наложило ГЕРБ да покажат истинското си лице.
 
Цонев заяви още, че лицемерието на БСП не се проявява за първи път. То се видяло още в случая, при който от левицата подкрепили избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента, въпреки заявленията, че застават зад майките на децата с увреждания.
 
Народният представител обясни, че при тази ситуация разчита на намесата на премиера Борисов, който бил обещал, че ще уважи решението на българските граждани, гласували на референдума за това партиите да нямат субсидии. Той допълни, че Борисов би могъл да се обърне към Конституционния съд, за да поиска отмяна на приетите промени на въпросното трето четене, което се явява противоконституционно, по думите му.
 
Колкото до това дали президентът Румен Радев ще наложи вето на текстовете, Цонев изрази силни съмнения по въпроса, като обясни, че държавният глава налагал вето само, когато това е в полза на БСП.