София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Йордан Цонев: Нямам яснота какъв кмет ще е Манолова

Според депутата ДПС ще се бори за общински съветник в София

5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

"Мая беше добър депутат и добър омбудсман, но аз нямам яснота какъв кмет ще бъде тя.", коментира пред "Нова телевизия" депутатът от ДПС Йордан Цонев. Той обясни, че все още не е ясно кого ще подкрепи ДПС на местния вот и на евентуален балотаж между Мая Манолова и Йорданка Фандъкова. народният представител допълни, че целта на неговата партия е да вземе поне един общински съветник в София.
 
Цонев коментира и речта на президента Румен Радев от трибуната на Народното събрание. Той оцени словото на Радев като много силно. Според него било позитивно това, че държавният глава се е спрял върху важните теми за България, свързани с обезлюдяването, корупцията и контрола, койо парламентът трябва да упражнява върху правителството.
 
"Президентът трябава да си казва мнението. Не е  нужно ние да приемаме това партийно и лично. Нашата интерпретация, че словото му е положителен ход за възстановяване на диалога между институциите.", обясни още Цонев.
 
Депутатът обаче не се съгласи с думите на Радев, че властта е иззета от народа, тъй като би означавало, че няма избори, което при нас не било факт. По отношене на корупцията по висиките етажи, Цонев  обясни, че следвало президентът да посочи за кои етажи ставало дума и да се посочат конкретни имена.