Гледай
на живо

Йорданка Фандъкова посреща италиански магистрат в София

Двамата са обсъдили мерките за борба с корупцията

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с италианския магистрат Алфонсо Сабела, затова информират от пресцентъра на Столична община. По време на разговора, двамата са обсъдили мерките за борба с корупцията, както и тези, които кметовете следва да вземат, за да ограниачат лошите практики.

Насочваме усилия в намаляване на бюрократичната тежест и въвеждане на повече електронни услуги.“ - заяви по време на срещата столичният кмет.

Според нея, изключително важен е и високият контрол, както и това в договорите с изпълнителите да се предвидят по-големи санкции при нарушения.

Припомняме, че Алфонса Сабала взе участие в най-мащабната битка на държавата срещу мафията, като част от екипа на прокурор Джовани Фалконе в операцията „Чисти ръце“. По-късно той е работил и като съветник по темата „Прозрачност при управление на обществени средства“ на кмета на Рем Игнацио Марино. Той е в София за премиерата на книгата си „Заразената столица“, в която представя различни успешни практики в борбата си с мафията и корупцията.