София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иранската Анджелина Джоли арестувана

Обвиняват я в богохулство

пропускане
5 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Иран арестува Instagram инфлуенсър за „богохулство“. Сахар Табар е изправена срещу обвинения в богохулство, получаване на доходи чрез неподходящи средства и насърчаване на младежката престъпност.

Причината да се случи това, е драстичната промяна на външният й вид чрез козметична хирургия.

Звездата в социалните медии, известна като Сахар Табар, беше задържана по нареждане на ръководния съд на Техеран, който се занимава с "културни престъпления и социална и морална корупция", съобщи информационна агенция Тасним.

Табар се снима в известност в Instagram миналата година, след като публикува поредица от изображения на лицето й, променено чрез пластична хирургия.

Повечето от снимките и видеоклиповете, споделени с нейните 26 800 последователи, също са силно редактирани, така че тя прилича на холивудската звезда Анджелина Джоли.

Козметичната хирургия е изключително популярна в ислямската република, като всяка година се правят десетки хиляди операции.

Instagram е единствената услуга за социални медии, достъпна в Иран, за разлика от Facebook, Twitter и Telegram, които са официално забранени.