София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

„Искам да сме добре с Русия и Китай“

Доналд Тръмп ще се среща с Путин и Си Дзинпин в Япония

пропускане
5 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще проведе преговори с лидерите на Русия и Китай Владимир Путин и Си Дзинпин на срещата на върха на Г-20 в Осака, Япония.

Американският държавен глава направи това заявление в интервю пред Fox News, предават световни медии.

„Искам да се разберем с Русия и мисля, че ще се разберем. Искам да се разберем с Китай и мисля, че ще се разберем“, заяви Доналд Тръмп в отговор на въпрос за това как вижда бъдещето развитие на отношенията с Москва и Пекин.

„Сега се срещам с двамата лидери другата седмица в Япония на Г-20. Това е много важно“, каза Доналд Тръмп.
Влошаването на отношенията между САЩ и Русия е заради „лова на вещици“, както той отдавна квалифицира разследването за руска намеса на американските избори на специалния прокурор Робърт Мълър.

По-рано говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че графикът на Путин за двустранни преговори на срещата на върха на Г-20 в Осака е все още в процес на изграждане.

Сопоред него Москва не е получавала от Вашингтон официална покана за срещата между руския държавен глава и Доналд Тръмп.

Песков обаче призна, че е напълно възможно лидерите да се засекат и да поговорят в кулоарите на срещата на върха.