София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Искат 1 млн. кръвнина от Местан заради убитото шестмесечно бебе

Семейството настоява за огромна компенсация от лидера на ДОСТ

5 годиниИнциденти 2 Боряна Райчева

В катастрофата, в която участва лидерът на ДОСТ, загина 6-месечното бебе на семейство Юсеин и Емине Ахмед, а 10-годишният им син също пострада. Почерненото семейство на 31-годишния Юсеин Ахмед ще търси рекордна компенсация от Лютви Местан за смъртта на бебето си, са признали техни съселяни от кърджалийското село Първица. Общата кръвнина, която семейството ще търси от Лютви Местан, ще е в размер на 1 млн. лева. Претенции към Лютви Местан ще отправят не само съпрузите Юсеин и Емине Ахмед, но и техните родители, както и 10-годишният им син. При това положение общият размер на кръвнината може да достигне 1 милион лева.
Лидерът на ДОСТ прекара близо 20 часа в сградата на полицията в Кърджали, след което бе пуснат под гаранция от 10 000 лева. Близки до пострадалото семейство Юсеин пък изразиха публично съмненията че Местан ще избегне наказателна отговорност. Според думите на братовчеда на Юсеин Ахмед Лютви Местан и хора от неговото обкръжение се опитват да изкарат като основен виновник за катастрофата бащата на загиналото бебе. Свидетели на тежкия сблъсък са двама активисти на партия ДОСТ, които са шофирали зад лимузината на Лютви Местан. Според техните думи политикът е спрял на знака „Стоп“ на кръстовището за главния път, огледал се е и след това излязъл на основния път. Тогава върху колата му със страшна скорост се блъснало БМВ-то на Юсеин Ахмед.