София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Искат постоянен арест за брата на депутат от ДПС

Борис Аврамов е сочен за шеф на група за рекет

6 годиниПравосъдие 4 Боряна Райчева

В Специализирания наказателен съд беше внесено искане от страна на Специализираната прокуратура, за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо  Борис Аврамов - ръководител и Данаил Петков и Пламен Дренков - участници  в организирана престъпна група, създадена с цел рекет.

Припомняме, че при акция на ГДБОП и Спецпрокуратурата на 3 юли бе разбита група за рекет. Сред задържаните е и братът на депутата от ДПС Димитър Аврамов – Борис Аврамов, който е сочен за шеф на организацията.

На четиримата членове на групата Специализираната прокуратура повдигна обвинения.

Групата е била създадена с цел изнудване, лихварска дейност и изпълнение на поръчки, посочи  прокурор Лидия Манолова на брифинг в Специализираната прокуратура, в който участваха наблюдаващият прокурор Камен Господинов и служител на отдел "Контратероризъм" в ГДБОП.

Според събраните до момента данни, групата се е занимавала само с изнудвания, решавала е чрез брутални силови действия (и срещу солидно заплащане) финансови спорове в полза на някоя от страните, поемала е и е изпълнявала поръчки за "наказателни акции" срещу конкретни хора, или е възлагала изпълнението им на трети лица.

Няма връзка между задържаната група за изнудване и убийството на данъчния инспектор, до момента е установено, че й е било възложено той да бъде сплашен с палежи и побой, но не и убийството му, съобщиха от прокуратурата.

Работата по документирането на цялостната престъпна дейност на обвиняемите продължава под ръководството на Специализираната прокуратура.