Гледай
на живо

Искат забрана на ол инклузив в Турция

Внасят промените в закона за туризма

Искат забрана на ол инклузив в Турция Турция може да забрани системата Ол инклузив, съобщават местните медии. Предложението идва от Конфед... thumbnail text

Турция може да забрани системата Ол инклузив, съобщават местните медии. Предложението идва от Конфедерацията на търговците и занаятчиите. По мнението на нейния председател Бендеви Паландокен, тази система пречи на търговците, тъй като туристите практически не напускат хотелите си и не посещават магазини и ресторанти в другите зони.

Ако се ликвидира това нещо, туристите ще напускат хотелите и по-често ще посещават забележителностите, ресторантите и магазините“, твърди експертът.

Според статистиката, в Турция всеки един турист харчи не по-малко от 570 долара. Според Паландокен, част от тези пари ще се харчат за по-билзко опознаване на природата и културата на Турция. Особенно това важи за туристите от Русия и Германия, които най-много използват системата „всичко е включено“ и виждат Турция само от пътя от летището до хотела.

Турското правителство смята в скоро време да внесе промени в законодателството в сферата на туризма, тъй като сегашните закони не съотвестват на съвременните реалии. Законите ще засегнат регулирането на инвестициите и туроператорските фирми.