София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Искрен Веселинов, ВМРО: Време е диалогът в коалицията да започне

Депутатът се съгласява със Симеонов за промяна в политиката

пропускане
5 годиниПолитика 2 Боряна Райчева

Диалогът в управляващата коалиция най-сетне трябва да започне", това каза депутатът от ВМРО Искрен Веселинов. Коментарът идва след изказването на Валери Симеонов, в което той обяви, че може да има доста сериозни промени в отношенията с ГЕРБ.

"Знаете ВМРО веднага започна да настоява да се изпълняват задачите зададени в управленската политика. Истината е обаче, че негативните страни на управлението трябва да се говорят. Трябва да се върнем към програмата и да изпълняваме зададените неща по нея. Имаме записано, че искаме да доближаваме пенсията до минималната работна заплата, но това не се случва", коментира Искрен Веселинов.

Веселинов е съгласен с мнението на Валери Симеонов, което той изнесе вчера, че България през последните месеци получава много тежки удари, основно икономически. Това са тежкото състояние на българската енергетика, която е оставала винаги някъде "зад завесата". Все още не е решен тежкия проблем със случаите с изключително високата цена на тока в резултат на борсовите спекулации.

Относно идеята за химическа кастрация депутатът каза, че със сигурност ще бъдат внесени в деловодството на парламента. "В това отношение повдигането на въпроса е точно и навременно изказване" каза още Веселинов.