София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Историческа загуба на България от Англия

Мачът беше прекъсван два пъти заради расистки прояви

4 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Смазваща загуба на България от Великобритания във вчерашния мач, част от европейските квалификации, игран пред наша публика на Стадион „Васил Левски“ в София. Поражението ни с 6:0 е най-голямото такова в историята на родния ни футбол, когато говорим за мач, игран на наш терен.
 
Голмайсторите за Острова бяха Рашфорд, Баркли, Стърлиннг и Кейн, като Бъркли и Стърлинг успяха да се разпишат по два пъти за своя отбор. Така, към момента, България остава без нито една победа в тези евроквалификации.
 
Слабата игра на играчите беше в унисон с поведението на българската публика, дошла да ги подкрепи. На два пъти играта беше прекъсвана заради расистки възгласи от трибуните.
 
Първото прекъсване на европейската квалификация дойде след оплакване от Тайрън Мингс и Маркъс Рашфорд, които са чули обидни скандирания, а това се случи в 27-ата минута на мача.
 
След второто спиране на двубоя в 43-ата минута на срещата, което беше породено от съдиите, които са чули звуци от трибуните, голяма част от феновете намиращи се в Сектор Б напуснаха стадиона.
 
Заради всичко това страната ни е заплашена от тежки санкции, след като  вече получи две наказания заради действията на феовете.