София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Италиански военен хеликоптер падна в Средиземно море

Загинал е един войник

6 годиниИнциденти 13 Боряна Райчева

Хеликоптер на военноморските сили на Италия, които са участвали в операцията "Спокойно море" падна снощи, по време на учението,  в Средиземно море. Загинал е един от петимата членове на екипажа, съобщи пресслужбата на флота, цитирана от РИА Новости.

Става въпрос за вертолета SH 212 на военния кораб "Босини". Причините за падането на машината сега се изясняват.

"Всички петима членове на екипажа на хеликоптер са били извадени от морето. Състоянието на четирима от войниците е добро, а един от тях -  Андреа Фацио бе качен на борда на „Босини“  в безсъзнание и умря по време на реанимация." - се казва в изявлението на флота.

Операцията „Спокойно море“ се осъществява от италианските военни в Средиземноморието от март 2015 г., за да се контролират миграционните потоци. От 1 януари задачите на тази операция са разширени и включват подкрепа на Бреговата охрана и флота на Либия, за да се противодейства на незаконната миграция. Операцията включваше до шест кораба на италианския флот.