Гледай
на живо

Южна Франция потопена под вода

Евакуирани са над 1600 души

Южна Франция потопена под вода Южна Франция бе потопена под вода, а над 1600 души са евакуирани поради тежките наводнения. По-голям... thumbnail text

Южна Франция бе потопена под вода, а над 1600 души са евакуирани поради тежките наводнения. По-голямата част от евакуираните са къмпингуващи граждани. 70-годишен германец, който помага като ръководител на детска група в летен лагер, е изчезнал. Той е бил отнесен от водата, след като е потърсил подслон в караваната си, която не е устояла на приливната вълна. Над 100 деца от лагера са били евакуирани.

Най-засегнатите райони от наводненията са Гард, Ардеш и Дром. Повече от 400 пожарникари и полиция, както и четири хеликоптера помагат за разрешаването на кризисната ситуация.

Няколко души са в болница с леки наранявания, съобщиха официални лица. Рейчъл Бюканън от Оксфорд е била една от потърпевшите, които са къмпингували в наводнения район. Тя заяви следното:

"Знаехме, че предстои буря, но не можехме да повярваме жестокостта с която ни удари. Нивото и скоростта на реката бяха изключителни - събудихме се в 30 см вода. Да шофираме кемпера беше много плашещо, пътят край реката е напълно под вода, водопади се появиха от нищото и срутваха дефилето."