София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Юлия Скрипал е скрита в британска военна болница

Охранява я военен персонал

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Юлия Скрипал, която бе изписана във вторник от болницата в Солсбъри, е отведена в болница  в една от британските военни бази, където е охранявана от военен персонал. Това съобщи в сряда вестник „Слънце“, цитиран от ТАСС.

"Тя е в болница на военна база в интерес на сигурността й", каза източник пред вестника. Сега се очаква Юлия да може да предостави информация, която ще помогне да се идентифицират хората, участвали в отравянето, се казва в материала.

Главният лекар на болницата в град Солсбъри, Кристин Бланчард обясни, че и Сергий Скрипал, и дъщеря му са отговорили изключително добре на лечението, което им е осигурено и Юлия е била изписана от Окръжна болница Солсбъри в края на лечението си. Бланчард казва, че Юлия  желае да се въздържат от общуване с пресата.

Лекарката добавя, че състоянието на Сергей Скрипал също се подобрява. "Въпреки че се възстановява по-бавно от Юлия, се надяваме, че той ще може да напусне болницата своевременно", каза тя.  Главният лекар на болницата в Солсбъри не разкри подробности за лечението на бишвия двоен агент, а само каза, че лекарите работят по специални методи за детоксикация на засегнатите органи.