София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Юлия Скрипал: Не искам помощ от руското посолство

Тя има намерение да се върне в Русия

6 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Дъщерята на бившия шпионин Сергей Скрипал, Юлия отказа помощ от руското посолство във Великобритания, като съобщи това чрез заявление в Ройтерс. Тя заяви, че баща и има още нужда от време, за да се възтанови напълно.
 
„Благодаря за предложената помощ от руското посолство, но в момента не искам да ползвам услугите им“, допълни тя, като каза, че има намерение да се върне в Русия.

„Надявам се след време да се върна у дома в родината си. След като се събудих след 20-дневна кома разбрах, че и двамата сме били отровени. Все още не мога да повярвам, че сме били нападнати по този начин. Шокира ме самият факт, че е използван нервнопаралитичен газ. Късметлии сме, че оцеляхме след този опит за убийство. Днес реших да пропусна рехабилитацията си и да направя това изявление, за да изясня някои въпроси. Моля всички да уважават личния ми живот и този на баща ми, тъй като ни трябва време да се възстановим", апелира в интервюто си Юлия Скрипал.