Гледай
на живо

Юнкер призова Радев да осигури на политическа стабилност

По думите му, тя е необходима в изпълнението на европейския дневен ред

Юнкер призова Радев да осигури на политическа стабилност В писмо до новоизбрания президент Румен Радев, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер го призовава лично... thumbnail text

В писмо до новоизбрания президент Румен Радев, председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер го призовава лично да се ангажира с осигуряването на политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи, и изпълнението на общия европейски дневен ред. България има централна роля в процеса на вземане на решения в Европейския съюз, продължава Юнкер в поздравителното си писмо.

Днес, когато сме изправени пред общи предизвикателства като бежанската криза, стремежа към енергийна сигурност и създаването на устойчиви работни места, и растеж, за нас е важно да работим в тясно сътрудничество. Вярвам, че Вашата всеотдайност и лидерство ще дадат възможност за поддържане на сигурността, стабилността и отличното сътрудничество на България с Европейския съюз ", допълва председателят на Еврокомисията.

Надявам се, че изборите и Вашият личен ангажимент ще осигурят политическата стабилност, необходима за постигане на текущите икономически и структурни реформи, и изпълнението на общия европейски дневен ред, пише в писмото си Юнкер и пожелава на следващия ни президент успех като подчертава важността на това да работят в тясно сътрудничество.