София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Юри Славчев: Британските медии бяха расистите в случая

Журналистът е категоричен, че расизма не трябва да се толерира

4 годиниСпортни 2 Боряна Райчева

Спортният журналист Юри Славчев коментира пред камерата на телевизия Евроком, че не може заради една малка група хора България да бъде наричана расистка държава по повод расистките прояви на двубоя между България и Англия, в който страната ни понесе историческа загуба с 6 – 0.

„Това е една малка група хора. Чухме много неща, изчетохме много неща – не знам каква е причината да ги направят. Това определено не е нормално. Срам е за България, това, което се случи. Не може заради 10-15 човека да страдат всички и да окачествяват цяла България“, заяви Славчев.

Журналистът е категоричен, че расизма не трябва да се толерира

Юри Славчев заяви, че расистките прояви от страна на английските фенове са в пъти повече от нашите.

Журналистът е на мнение, че в случая проява на расизъм се наблюдава в британските медии

„Трябва да има реакция от българска страна. Не е допустимо заглавие като „Лъвовете – 6, Животните - 0“. Това не ели расизъм. Не мисля, че е нормално първо да назоваваш една държава „животни“, а след това да говориш за расизъм“, категоричен е той.

Според него причината за поисканата оставка на президента на БФС е комплексна.