София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ювентус ще гони обрат срещу Атлетико Мадрид

Мачът ще се излъчва пряко по по MAX Sport 3

5 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Един от големите фаворити за спечелването на Шампионската лига – Ювентус, ще има трудната задача да се класира за ¼-финалите в надпреварата при домакинския си мач-реванш срещу Атлетико Мадрид. Двубоят е тази вечер с начален час 22:00 часа и ще се излъчи пряко по MAX Sport 3, както и като pay-per-vie на платформата live.a1.bg.
 
В първия двубой, който се игра на 20 февруари в столицата на Испания, „дюшекчиите” бяха повече от убедителни и се наложиха с 2:0 след късни голове на Хосе Хименес и Диего Годин. Резултатът от Уанда Метрополитано поставя Кристиано Роналдо и компания на прага на отпадането, тъй като Атлетико е сред отборите, които най-трудно допускат голове, а италианският тим ще трябва да гони победа с 3 гола разлика. 
 
„Старата госпожа”, обаче, може да намери вдъхновение за подобен обрат от другите мачове от 1/8-финалната фаза, които предложиха сензационни развръзки на реваншите. Манчестър Юнайтед и Аякс успяха да достигнат до ¼-финалите, въпреки че бяха загубили първите си мачове като домакини съответно от Пари Сен Жермен и Реал Мадрид.
 
В другия двубой тази вечер, който също е с начален час 22:00 часа, Манчестър Сити е домакин на Шалке и има преднина от 3:2 след първия сблъсък в Гелзенкирхен. Мачът ще се излъчи пряко по MAX Sport 2.