София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ивайло Илиев: Правосъдният министър поиска да отложим протеста

В противен случай щял да втвърди позицията си

пропускане
5 годиниПравосъдие 3 Боряна Райчева

Няколко часа преди обявения за днес протест пред Министерството на правосъдието на пострадалите от действията на частните съдебни изпълнители - ЧСИ, председателят на асоциация "Покана за доброволно изпълнение" Ивайло Илиев съобщи, че правосъдният министър му се обадил по телефона.

"Поиска да отложим протеста", заяви пред телевизия "Евроком" Илиев. 

Той беше категоричен, че "това не може да стане, защото, както казах и на Кирилов, сме обявили за този протест преди един месец". 

На питането с какво се е аргументирал пминистърът на правосъдието, за да поиска това от тях, борец №1 срещу произвола на ЧСИ отговори: "Не изложи аргументи. Но за сметка на това каза, че ако не отложим протеста, ще втвърди позицията си към нас". 

На питането, че това е "тоягата", а дали е предложил "морков", Ивайло Илиев уточни, че "предложи да участваме в комисията за промяна на гражданско-процесуалния кодекс".

Това щяло да стане на лична среща на ръководството на Асоциацията с Данаил Кирилов.