Гледай
на живо

Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР

Маринов е разпоредил засилени мерки за сигурност около празниците

Ивайло Иванов е предложен за главен секретар на МВР Шефът на СДВР - старши комисар Ивайло Иванов, е предложението на Министерски съвет за главен секрета... thumbnail text

Шефът на СДВР - старши комисар Ивайло Иванов, е предложението на Министерски съвет за главен секретар на Министерството на вътрешните работи.

Новината съобщи министърът на вътрешните работи Младен Маринов след редовното правителствено заседание.

От началото до 0.54

Ивайло Стефанов Иванов е роден през 1977 г. в Луковит. Той започва работа в системата на МВР през 1999 г. като полицай в столичната дирекция, преминава през длъжностите: полицейски командир и началник група в СДВР, зам.- директор на РДГП „Аерогари" и директор на РДГП „Драгоман".

Иванов завършва бакалавърска степен във ВИПОНД-МВР през 2001 г. специалност „Противодействие на престъпността и опазване на обществения ред". През 2010 г. защитава магистратура - специалност „Право" в ЮЗУ „Неофит Рилски".

Предстои предложение към президента Румен Радев за издаване на указ за назначаването на Иванов като главен секретар на МВР.

Във връзка с терористичния акт в Страсбург, Младен Маринов обяви, че е провел незабавни разговори с всички служби имащи отношение към вътрешната сигурност. Министърът е разпоредил да бъдат въведени по-строги мерски за сигурност около коледните и новогодишни празници – ще бъде осигурено по-голямо полицейско присъствие и специализирани полицейски сили на местата, където има струпване на повече