София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иван Стамболов: Трябва да се преразгледа депутатският имунитет

Целта на Сидеров била по-добра предизборна изява

5 годиниОбщество 1 Боряна Райчева

Като подмяна на правилата, с цел по-добра предизборна изява, определи скандала с един от участниците в предаването "Референдум", членът на Обществения съвет на БНТ Иван Стамболов. По думите му след подобни случаи отново излиза на дневен ред въпросът с депутатския имунитет.

"Има ясно разписани, подписани тристранно - от ЦИК, от телевизията и от партиите, и това е една граница, която не подлежи на коментар", заяви Стамболов. Той изложи тезата, че някои политици си позволяват да използват ефира на обществената медия, защото това е много добър PR за тях.

Всяка медия би следвало да има разчет как се действа при такива случаи, а също така би трябвало да се преразгледа и депутатският имунитет, добави Стамболов.

Той поздрави водещата на "Референдум" Добрина Чешмеджиева за блестящото й поведение.

Стамболов повдигна въпроса за това, че е трябвало и другите участници да се опитат да спрат провокацията.

“Господинът много добре си е направил сметката, че говори на някого. Той не е простак, не е грубиян, той говори на грубияни и очаква грубияни да го харесат и разберат”, обясни Стамболов.

“Би трябвало общественият интерес да бъде в рамките на разписаното обществено споразумение. За да имаме една функционираща демокрация, един истински, нормален и качествен демократичен процес, изборите, които прави суверенът, трябва да бъдат информирани избори”, допълни членът на обществения съвет на БНТ.