София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иванчева: Делото с „Дунарит“ е поредният абсурд

Бившият кмет на „Младост“ е обвинена за преврат с участието на оръжейната фирма

4 годиниОбщество 3 Боряна Райчева

Въпросните чатове не отговарят на моя телефон и не съществуват, така че доказах, че това не фигурира в моя профил. Това е поредният абсурд, който се случва с нас. Това каза бившия кмет на район „Младост“ Десислава Иванчева в предаването "Честно казано с Люба Кулезич" във връзка със съдебния иск срещу нея от  „Дунарит“ за уронване на престиж след изтекъл донос, че тя готви преврат с тяхно участие. Документите бяха внесени от Йордан Бонев, който твърди, че в такъв заговор са баща му Венцислав Ангелов - Чикагото и Иванчева.

„Според мен чрез донос покрай мен се опитват да се атакуват и редица знакови личности като въпросните „Дунарит“, „БОЕЦ“, „Биволъ“ и Иво Прокопиев с един куршум“, каза още бившият кмет на „Младост“.

На въпрос как Иванчева се е доверила на Йордан Бонев, тя коментира, че до 2016г. тя не е била наясно с политическия живот в страната, а Бонев се е притекъл на помощ като е публикувал нейни статии в медийното пространство и е помагал за кампанията и за кмет на „Младост“ и така е спечелил доверието и.

„Не е ясно на кого вредя, но за да продължават атаките значи, че действително има някаква сила в мен, която още не съм установила коя е. За мен е абсурдно завод с толкова юристи да се подведе за някакъв донос от лице, което е ясно на прокуратурата и правителството. Единствените, които са се поддали са „Дунарит“, защото никой друг от замесените не е завел иск срещу мен“, допълни Иванчева.