София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Иванчева иска отвод на съдиите по делото си

На първа инстанция бившата кметица на “Младост” е осъдена на 20 години затвор

пропускане
5 годиниПравосъдие 2 Боряна Райчева

Бившата кметица на столичния район “Младост” Десислава Иванчева, заместничката й Биляна Петрова и обвиненият за посредник в незаконната сделка за подкуп  искат отвод на целия съдийски състав на Апелативния специализиран наказателен съд, това стана ясно днес, когато тримата се явиха на първото заседание на втората инстанция.
 
Аргументите за това искане бяха най-различни - от обвинения в пристрастност до съмнения в оказване на влияние. Отвод адвокатите поискаха и по отношение на прокуратурата, спрямо която дори бяха изразени съмнения за корупция. Според държавното обвинение обаче подобни искания са несъстоятелни, а аргументите за тях - силно преекспонирани.
 
Пред камерата на “Евроком”  адвокатката на Биляна Петрова Ирен Савова разказа и за това как е открила под автомобила си подслушвателни устройства.
 
По време на заседанието Иванчева и Петрова се оплакаха, също, че заради мерките им за неотклонение, не са успели да се включат в предизборните дебати за предстоящия местен вот.
 
Припомняме, че Иванчева и Петрова вече са осъдени от първата съдебна инстанция  на по 20 и 15 години затвор след повдигнато обвинение за вземане на подкуп в особено големи размери.
 
Разширен материал по темата очаквайте атзи вечер от 20:00 часа в предаването "ЕвроДиков"