София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ивет бяга полуфинал на 200 м около 23 часа

Мирела Демирева ще участва в квалификациите на скок височина

6 годиниСпортни 12 Боряна Райчева

Ивет Лалова излиза на пистата в Лондон в полуфинал на бягането на 200 метра на Световното първенство и амбиции да достигне голям финал за втора поредна година, след като през 2016 на Олимпиадата в Рио се класира сред първите 8.

Подготовката на българската атлетка беше насочена към състезанието на 200 метра, където тя смята, че има повече шансове, отколкото в късия спринт.

Ивет ще бяга в седма пътека, непосредствено до фаворитките Дийджа Стивън (в шеста) и Дафне Схипърс (в пета).

Стартът е от 23:05 българско време.

За финала, който е в петък малко преди полунощ, се класират първите две състезателки от трите серии плюс още 2 най-добри времена.

С изключение на двете фаворитки силите в серията са изравнени и за да се класира, Лалова ще трябва да се доближи до най-доброто си постижение, което е 22,32 секунди. През този сезон най-добрият резултат на Ивет е с половин секунда по-слаб – 22,82.

Другата българка, която има участие, е олимпийската вицешампионка във високия скок Мирела Демирева. Сезонът за Демирева върви зле. Тя не успя да покрие норматива от 194 см, но тъй като само 19 състезателки го направиха, световната атлетическа федерация прати 13 персонални покани и така Демирева получи квота за първенството.