София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Ивет Лалова 5-та в бягането на 200 метра

Лекоатлетката ни не се пребори за медал на първенството в Берлин

6 годиниСпортни 1 Боряна Райчева

Българката Ивет Лалова завърши на пето място в бягането на 200 метра на Европейското първенство по лека атлетика в Берлин.

"Доволна съм. Това участие в този финал беше моя лична победа и на моя екип, които изживяха с мен в последния месец един истински кошмар. Планът беше да дойда тук и да бягам около 22 секунди и да спечеля медал", каза Лалова-Колио в ефира на Евроспорт България.

"Но точно преди един месец лежах на ехография и ми казаха, че не само съм разтегнала, но има опасност и да скъсам бедрен мускул. И като че ли в този момент Берлин ми се изпари някъде в далечината. Преди десет дни, когато в последния момент трябваше да отказвам 100 метра, аз се опасявах дали не трябва да отказвам и 200 метра, защото все още не можех да бягам", каза още българката, цитирана от БТА.

Нашата представителка беше в трети коридор, започна нормално, но изостана в последните секунди на бягането си. Ивет записа резултат от 22.82 секунди.

Шампионка стана британката Дина Ашър-Смит с най-добър резултат в света за сезона - 21.89 секунди.