Гледай
на живо

Ивет Лалова с личен рекорд в Стокхолм

Мирела Демирева преодоля границата от 2 метра

Ивет Лалова с личен рекорд в Стокхолм Два успеха за родната лека атлетика с адрес Стокхолм. Първият носи името на Ивет Лалова, която за по... thumbnail text
Два успеха за родната лека атлетика с адрес Стокхолм. Първият носи името на Ивет Лалова, която за пореден път ни накара да се гордеем, че сме българи, успявайки да завоюва златото  на 200 метра при жените. Тридесет и четиригодишната софиянка финишира за 22.63 секунди, подобрявайки с една стотна най-силния си резултат за сезона, постигнат също в Диамантената лига, но в Рим, където завърши на второ място.
 
Втора в същата категория остана Бет Добин от Великобритания, която също надмина предишно свое постижение, изтичвайки дистанцията за 22.83 секунди, а трета е сънародничката й Аника Онуора с 23.38 секунди, най-добър резултат за сезона.
 
Другият голям успех за България дойде отново от шведската столица в лицето олимпийска медалистка от Рио 2016 Мирела Демирева, която взе второто място на скока, като  за първи път в кариерата си тя преодоля гросмайсторската граница от 200 см.
 
Победителка стана световната шампионка Мария Ласицкене от Русия, която също завърши с 200 см, но от първи опит, докато на Мирела й трябваха три. Трета се нареди представителката на домакините Ерика Кинсей със 194 сантиметра.