София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Ивет Лалова се отказа от полуфинала на 100 м

Имало риск от контузия

7 годиниСпортни 11 Боряна Райчева

Българската лекоатлетка Ивет Лалова се отказа да стартира в полуфинала на 100 м на Олимпиадата в Рио де Жанейро. Лалова изтъкна медицински причини. Преминала е медицински преглед в клиниката в олимпийското село и взето решение да не бяга в полуфиналната серия.

Причината е стара травма, която не е толкова сериозна, но има риск да се задълбочи.

Най-добрата българска спринтьорка обаче увери, че ще бъде в състояние да бяга в сериите на 200 м, които се смятат за по-силната ѝ дисциплина.

„Непосредствено преди олимпийските игри лекувах малка травма. Нищо сериозно, част от ежедневието на всеки спортист. След спринта на 100 м и втори евентуален такъв днес бих подложила мускула на риск. В името на доброто ми представяне в любимата ми дисциплина 200 м с главния медицински делегат на IAAF на олимпийския стадион и моя екип взехме решение да не стартирам в полуфинала на 100 м". Благодаря за подкрепата и бъдете сигурни, че в понеделник ще бъда готова на 100%“, обяви Лалова във Facebook.