Гледай
на живо
Vox Populi

Иво Христов: Бях против последната реч на президента

Според евродепутата Румен Радев е останал отново неразбран

"Бях на друго мнение относно последната реч на президента, направена пред народното събрание. Смятах, че парламентът, който е ударил историческото си дъно по доверие от страна на обществото не заслужава такава реч.", коментира пред bTV  левият евродепутат и бивш съветник на държавния глава - Иво Христов.
 
По думите на Христов, въпреки съвета му, Румен Радев е държал да спази институционалния подход и затова е избрал да направи това свое изказване в този дух от трибуната на парламента. Реакциите след това обаче покзвали, че президентът отново не е бил разбран.
 
"Видяхте реакцията ан госпожа Дариткова, че това било негативизъм, разделителни линии и т.н.", обясни Христов.
 
Евродепутатът заяви още ,че не си струва да бъдат коментирани думите на Даниела Дариткова, тъй като тя била заместник на Цветан Цветанов, който от своя страна преди бил дясна ръка на премиера Борисов. Това показвало, че  у нас отдавна нямало действащ парламент, а самодържец.
 
"Имаме една все по-изпразнена от съдържание структура, един гумен печат на властта. Въпреки това, президентът пожела да уважи българската конституция и анправи своето обръщение там."
 
Христов коментира и предстоящите местни избори, като обясни, че очаква на тях да има доста по-силно участие, отколкото на изминалите европейски, кто допълни, че старстите също щели да са по-силни, а кампанията по -мръсна.