София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Избират председател на ДПС

Това се случва на IX Национална конференция на партията

8 годиниПолитика 1 Боряна Райчева

IX Национална конференция на ДПС за избор на нов председател се провежда в зала 3 на НДК. Почетният председател Ахмед Доган беше посрещнат с на крака от присъстващите делегати, които скандираха името на партията.

900 делегати вземат участие в конференцията. Освен председател ще бъдат избрани Централен съвет и Централна контролна комисия. Конференцията беше тържествено открита от Юнал Лютви. По време на събитието бяха дошли депутати и кметове от партията.

Докладът за дейността на партията беше представен от депутата Мустафа Карадайъ. Приветствието на почетния председател Ахмед Доган беше прочетено от Фелиз Хюсменова, която беше водещ на откритото заседание. Бъдете търпеливи, но не давайте свободата си, се казваше в речта.

ДПС е важен фактор в политическия живот, а решенията от конференцията са важни за всички. Рискът от нарушаване на етническия мир расте, се казва в приветствието на лидера на БСП Лява България Михаил Миков, представено от неговия заместник Атанас Мерджанов.

Лидерът на АБВ Румен Петков подчерта,че без партията на Ахмед Доган е можело в страната ни да не се запази етнически мир, като даде за пример протестите от 90-те години на миналия век, когато в районите със смесено население имаше митинги.