Гледай
на живо

Издирван испански наркотрафикант- арестуван у нас

Властите го търсели от 2013-та година

Издирван испански наркотрафикант- арестуван у нас Eдин от най-издирваните испански наркотрафиканти е бил арестуван във Варна, това  съобщиха от И... thumbnail text
Eдин от най-издирваните испански наркотрафиканти е бил арестуван във Варна, това  съобщиха от Испанската Гражданска гвардия.
 
Задържаният мъж, според Гражданската гвардия, играел много важна роля в "опасна престъпна организация, която вкарвала в Испания и в останалата част на Европа големи количества кокаин от Южна Америка и се занимавала с пране на пари". 
 
Съобщава се още, че той бил издирван от 2013 г. от испанските съдебни власти и бил един от десетте най-издирвани хора в страната.
 
В началото на февруари агенти, специализирани в издирването на бегълци в Испания научили, че той е в българския пристанищен град Варна. Те допуснали, че е "възможно да носи огнестрелно оръжие при пътуванията си и значително да е променил външния си вид, като е напълнял с повече от 50 килограма", добавя Гражданската гвардия. Според нея българската полиция потвърдила това и извършила ареста.
 
В момента на ареста заподозряният наркотрафикант имал фалшиви испански документи за самоличност и смятал да напусне България и да отпътува към Венецуела в следващите дни, се посочва в съобщението, цитирано от Франс прес.