София 24 °C София 24°C - ясно небе Велико Търново 23 °C Велико Търново 23°C - ясно небе Пловдив 24 °C Пловдив 24°C - ясно небе Варна 22 °C Варна 22°C - предимно ясно Бургас 21 °C Бургас 21°C - предимно ясно

Издирват още един, участвал в стрелбата срещу Митьо Очите

Състоянието на Желязков остава критично

8 годиниКрими 2 Боряна Райчева

Продължава издирването на още един, участвал в престрелката в „Слънчев бряг“ в сряда вечерта. За местно и общодържавно издирване са обявени над 30 лица, в момента само едно се издирва, заяви вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова от трибуната на НС. Тя обясни, че тази нощ е имало полицейски действия по Черноморието като са задържани 90 души. Няма данни за политически чадър над Димитър Желязков. Във връзка с изказването на премиера Бойко Борисов, в което той посочи, че отишлите в болницата след инцидента е трябвало да бъдат арестувани, министър Бъчварова обясни, че е нямало основание затова, тъй като събралите се пред болницата не са извършили престъпление.

Припомняме, че вчера Окръжната прокуратура в Бургас повдигна обвинение на Тодор С за убийството на гарда на Желязков – Александър Алексиев. Малко по-късно беше задържан и собственикът на заведението, пред което стана стрелбата – Божидар Кузманов. Неговата съпричастност към деянието все още е в процес на изясняване.
Междувременно от бургаската болница съобщиха, че няма промяна в състоянието на Митьо Очите. Той все още е с опасност за живота, в реанимацията на лечебното заведение. Преминал е консултации с коремен хирург и уролог. Във вчерашния ден кръводарителите в болницата са били над 70.