София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Издирват Стоян Зайков от Костенец

Заподозрян е за убийството на приятелката си

пропускане
5 годиниКрими 13 Боряна Райчева

Четвърти ден полицията издирва 43-годишния Стоян Зайков от Костенец. Мъжът, който по първоначална информация е въртял строителен бизнес, е заподозрян за убийството на приятелката си - 38-годишната Милена Шишкова, собственичка на фирма за търговия с недвижими имоти. 

Призори в петък тялото на жената е било открито простреляно в местност край Костенец. По информация на разследващите ръцете на жертвата са били завързани. До трупа е намерена и бутилка с боеприпаси, която се предлолага, че е принадлежала на убиеца.

По данни на полицията извършителят на престъплението е отворил с отвертка прозореца на къщата, в която е живеела Шишкова, проникнал е вътре и я пребил, а след това я изднесъл в посока към мястото, където я застрелял. 

Засега единственият заподозрян е Зайков, който е живеел с убитата на семейни начала. 

Предпологаемият килър е стар познайник на полицията. Има една присъда за кражба, а да се крие от органите на реда му било нещо като спорт от ранна възраст. 

Баща му Георги Зайков каза пред Би Ти Ви, че двамата не общували от 15 години и призова сина си да се предаде. 

Най-близкият приятел на Зайков  обаче разходи екип на Би ти Ви из къщата си, показа всички възможни кътчета и заяви, че такъв едър човек е невъзможно да се укрие там. 

Той познавал Стоян като добър човек, който не би направил нищо лошо. 

"А защо се крие тогава?", попитаха репортерите.

"Защото е с регистрация", смята мъжът. 

В Костенец се разказват легенди за уменията на Стоян Зайков да се укрива. Познавал като петте си пръъста града и околностите. Многократно се е криел в изоставени къщи и бараки, в ловни заслони. 

Обича да се крие и по таваните на къщите, и то на обитаеми. Много често стопаните дори не разбирали, че на тавана им живее човек.

В града още се говори как навремето престоял 24 часа в бидон, докато се криел от поредната полицейска проверка.