Гледай
на живо

ИЗГОРИХА ДО СМЪРТ КМЕТ В ГВАТЕМАЛА

ГРАДОНАЧАЛНИКЪТ БИЛ ЗАПОДОЗРЯН В ПОКУШЕНИЕ СРЕЩУ СВОЙ ОПОНЕНТ

ИЗГОРИХА ДО СМЪРТ КМЕТ В ГВАТЕМАЛА Тълпа уби кметът на град Консепсион Басилио Хуракан, намиращ се в западна Гватемала, след като беше ... thumbnail text

Тълпа уби кметът на град Консепсион Басилио Хуракан, намиращ се в западна Гватемала, след като беше обвинен в опит за покушение срещу политическият си опонент Лоренсо Секек, при което загинаха две момичета.

Жителите на града смятат, че Хуракан е главният виновник за атентата в Неделя над съперника му в кметските избори. Лоренсо Секек пътувал с част от семейството си с автомобил, когато го пресрещнали 10 въоръжени маскирани мъже и открили огън срещу него. Ранени са петима, от които е и самият Секек, а дъщеря му и племенницата му, и двете 17-годишни, са убити.
Часове по-късно тълпа разгневени жители обградили кметството, където се е намирал Хуракан и го запалили. Изгорени са няколко автомобила и 6 сгради, включително един ресторант и едно интернет кафе. В града за изпратени над 50 униформени полицаи, за да патрулират за нови безредици.
Подобен тип саморазправа е широко застъпена в страната, особено ще се касае до раздаване на правосъдие срещу крадци и изнасилвачи.