София 3 °C София 3°C - ясно небе Велико Търново -2 °C Велико Търново -2°C - ясно небе Пловдив -1 °C Пловдив -1°C - мараня Варна 2 °C Варна 2°C - ясно небе Бургас 3 °C Бургас 3°C - предимно облачно

Изготвят експертиза за здравословното състояние на Иванчева

Съдът отложи гледането на мярката на бившата кметица

5 годиниПравосъдие 6 Боряна Райчева

Отложиха гледането на мярката за неотклонение на бившата кметица на „Младост“ Десислава Иванчева, заради изготвянето на комплексна експертиза за здравословното й състояние.

Защитникът на Иванчева адвокат Марин Марковски обясни пред магистратите в Специализирания съд, че довереницата му има заболявания, както и че престоят в следствения арест не се е отразил добре на психичното й здраве. Това наложило  Иванчева да пие антидепресанти.

Държавното обвинение не възрази на искането на защитата и съдът назначи изготвянето на съдебно-медицинска и комплексно-психологична експертиза. В  7-дневен срок медиците трябва да определят дали здравословното ѝ състояние позволява тя да остане в затвора.

Самата Иванчева обясни отново пред медиите за лошите условия в следствения арест и че подкрепя мотивите на защитата. Бившата кметица на „Младост“  посочи, че няма вина по делото, защото Ваклин и Дюлгеров сами са се договаряли за вноските, цените и разрешителните за строеж.

"Аз нищо не съм искала, поискала и получила", обяви тя и добави, че доказателствата от СРС-тата са в тяхна полза.

Иванчева изрази надежда, че новият съдия по делото ще гледа двустранно на нещата и ще бъде справедлив. Тя бе категорична, че няма да сключи споразумение с прокуратурата.

На 17 април Десислава Иванчева беше арестувана показно на бул. "Васил Левски" в центъра на София за получаване на подкуп в особено големи размери. В колата й бяха открити 70 000 лева.  Заедно с Иванчева беше задържана и заместничката ѝ  Биляна Петрова.