Гледай
на живо

Изгубена песен на Фреди Меркюри ще бъде издадена

Тя бе смятана за изгубена от десетилетие

Изгубена песен на Фреди Меркюри ще бъде издадена Версия на Фреди Меркюри на композицията "Time Waits For No One" ще бъде издадена на 21 юни, след кат... thumbnail text

Версия на Фреди Меркюри на композицията "Time Waits For No One" ще бъде издадена на 21 юни, след като бе смятана за изгубена от десетилетие, съобщават Контактмюзик и БТА. "Time Waits For No One" е написана за шоу на лондонския Уест енд през 1986 г. от музиканта Дейв Кларк.

Бившият фронтмен на групата Queen, който си отиде от този свят на 45-годишна възраст през 1991 г. вследствие на усложнения, свързани със СПИН, е записал своя собствена версия на баладата. Доскоро неговата версия на песента се смяташе за изгубена от десетилетие.

Въпросната версия всъщност е запис на репетиции в звукозаписното студио „Аби роуд”, по време на която Фреди е бил зад пианото, пояснява музикантът Дейв Кларк.

Версията на Фреди Меркюри на "Time Waits For No One" ще бъде издадена от "Върджин/И Ем Ай" и ще бъде придружена от видео, в което певецът говори за работата си над песента в театър "Доминиън" в Лондон.